Letní výjezdy

Každé léto se během prázdnin konají tři týdenní výjezdy do přírody. Tentokrát jsme s hochy vyrazili dvakrát na Nové domky a jednou na Jičínskou boudu. Rádi bychom se s Vámi podělili o zážitky z výjezdu na Jičínskou boudu, abychom přiblížili, jakým způsobem může takový výjezd třeba vypadat.

V termínu 8.-14.7.2024 jsme s chlapci trávili letní pobyt v Krkonoších na Jičínské boudě. V průběhu pobytu jsme díky opakovaným trekům poznávali blízké i vzdálenější okolí chaty a obdivovali přírodní krásy Krakonošova království a houbařili jsme. Mimo to chlapci s vychovateli opakovaně navštívili posilovnu ve Vrchlabí a také hřiště, které nám ochotně (stejně jako chatu) zapůjčilo vedeni DDŠ Vrchlabí. Ve volných chvílích a při nepřízni počasí jsme se bavili hraním společenských her, soutěžemi a malovali na textil; jako vzpomínku jsme si vyrobili „táborová“ trika. V závěru týdne nás navštívil profesionální trenér bojových umění se specializací na karate, pan Jakub Štěpán a chlapcům se tak naskytla jedinečná příležitost – měli možnost účastnit se tréninku s ním a vyzkoušet si techniky sebeobrany.

Centrum karate Praha pod vedením Jakuba Štěpána se dlouhodobě věnuje tréninkům bojových umění pro klienty Diagnostického ústavu Lublaňská a tato setkání jsou pro hochy vždy velkým přínosem. Věříme, že instruktoři fungují jako vzory chování, což může být velmi inspirující a motivující. Tréninky také podporují týmovou spolupráci, respekt a komunikaci. Věříme, že aktivní zapojení do sportu a může významně snížit riziko záškoláctví, krádeží, užívání návykových látek a dalších. Odkaz na jejich stránky naleznete zde: karate4all.cz.

Nabití novou energii z pobytu v přírodě, i když někteří i trochu unavení túrami, jsme se po týdnu, který utekl jako voda, vrátili zpět do Prahy.